Egészség

Megható! Az egész osztály megtanulta a jelnyelvet a siket kisfiú miatt

Egy szerb általános iskola elsősei siket osztálytársukra való tekintettel egytől egyig megtanultak jelnyelven kommunikálni.

A hatéves, szerb Zejd Coralic siket, ám az édesanyja tavaly úgy döntött, hogy normál iskolába fogja járatni. Igen ám, de a jelnyelven kommunikáló kisfiú nehezen tudta megértetni magát a jelnyelvet nem ismerő osztálytársaival. A fiúcska tanára, Sanela Ljumanovic ezért úgy határozott, hogy az egész első osztálynak megtanítja a jelnyelvet.

Az egész osztály megtanulta a jelnyelvet a siket kisfiú miatt

Most, 3 hónappal később az elsősök már el is sajátították a jelnyelv alapjait, így már tudnak kommunikálni Zejddel, akinek ennek hatására sokat nőtt az önbizalma. A kisfiú mindennap örömmel megy iskolába, boldog és motivált, az osztálytársai pedig annyira megszerették a jelnyelvet, hogy akadnak, akik már otthon a szüleiknek is elkezdték tanítani.

“Örülök, hogy megtanultam Zejd nyelvét, mert így beszélgethetek vele és más siket emberekkel is” – mondta a kisfiú egyik legjobb barátja, Tarik Sijaric.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top