Egészség

Ezért igyál zöld teát kávé helyett

Nem tudsz élni a napi koffeinadagod nélkül, amit kedvenc feketéddel viszel be a szervezetedbe? Pedig lehet, hogy érdemes lenne leváltanod a kávét valami másra.

Imádod a fahéjjal szórt, hatalmas lattékat és a hetyke tejhabbal díszített kapucsínókat? Pedig lehet, hogy egy zöld tea jobb választás lenne. Elmondjuk, miért.

A zöld tea például kiválóan felpörgeti az anyagcserédet. Ez nagyon jól jöhet akkor is, ha például diétázni szeretnénk. Ha a zöld teát egészséges ételekkel kombináljuk, még a zsírégetés is jobban beindulhat.

De az egészségre is áldásos hatással lehet ez a forró ital: a zöld tea megöli a baktériumokat, megelőzi a fertőzéseket, így például az influenzától is megvédhet minket. Ezen túl csökkenti a kettes típusú cukorbetegség, sőt még a rák kialakulásának esélyét is.   

Állítólag a zöld tea olyan komolyabb betegségeket is megelőzhet, mint az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór. Ez azért lehet, mert a zöld tea idegvédő hatással bír, így megvédhet az ilyen jellegű neurológiai betegségektől.

Ezért igyál zöld teát kávé helyett

Végezetül pedig egy kis bónuszhatás: a zöld tea még a libidót is növeli! Emeli a dopaminszintet a szervezetben, szóval egy csésze tea lefekvés előtt meghozhatja a kedvünket még egy kis ébrenlétre.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top