nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Teával az egészségesebb csontokért!

Teával az egészségesebb csontokért!

Ha eddig azt hitted, a tej a csontok csodatevője, most meg fogsz lepődni: a tea ugyanis sokkal hatásosabb csonterősítő!
NLCafé
f Ajánlom
Teával az egészségesebb csontokért!

 Íme egy igazán jó ok, hogy tarts egy kis teaszünetet: bebizonyosodott, hogy a rendszeres teafogyasztás csökkenti a csontritkulás és az időskori csonttörések veszélyét.

Az USA-ban és Európában a menopauza előtt álló nők 30 százalékát fenyegeti csontritkulás kialakulása. Ezeknek a nőknek a 40 százalék az esélyük, hogy ennek eredményeként csonttörésben lesz részük idősebb korukban. 

Egy ausztráliai vizsgálatban 1200, 80 év körüli nőt figyeltek meg 10 éven keresztül. Azok, akik napi 3 csésze teát fogyasztottak, kisebb mértékben szenvedtek a csontritkulástól, és harmadannyi eséllyel törték csontjaikat, mint azok a hölgyek, akik ritkábban, vagy egyáltalán nem ittak teát.

A legvalószínűbb, hogy a tea magas flavonoidtartalma okozza ezt a jótékony hatást. De a kutatók még vizsgálják, hogy a növényi alapok, valamint a fluoridok is szerepet játszanak-e a csontok erősítésében.

Mindenesetre ártani nem árthat, ha beiktatunk két-három teafogyasztási rituálét a napjainkba – az egészségünk mellett a lelkünkre is jó hatással lehet.

Forrás: Daily Mail

Megosztás Facebookon