Egészség

Azonnali megoldások menstruációs görcsökre

Mutatunk néhány hatásos és természetes megoldást a kínzó menstruációs görcsökre.

1. Fahéj a fájdalom ellen

A fahéj nagyon jó természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Hintsük meg kávénkat fahéjjal, vagy csináljunk egy fahéjas forró csokit – hidd el, ennél nincs kellemesebb módja a menstruációs fájdalmak csökkentésének.

2. Lazító lazac

Ha valaki szereti a halat, fogyasszon lazacot a menstruáció idején! A lazacban rengeteg az áldásos hatású omega-3-zsírsav, ami segíthet oldani a kínzó görcsöket.

3. Étcsoki a görcsök ellen

Már az imént is szóba került a csokoládé, de a magas kakaótartalmú (legalább 70%-os) étcsokoládé önmagában is jó fájdalomcsillapító lehet. Ellazítja az izmokat és enyhíti a fájdalmat.

Azonnali megoldások menstruációs görcsökre

4. Próbáld ki a kalciumot

A kalcium, illetve a magas kalciumtartalmú ételek kiválóan oldják a görcsöket. Ilyenek lehetnek a tejtermékek, például a tej vagy a joghurt, de sok kalcium van például a brokkoliban is.

5. Kamillatea a nehéz napokon

Egy csésze kamillatea rengeteg okból jót tehet szervezetünknek, és szerencsére ezek között a görcsök oldása és a fájdalomcsillapítás is szerepel. Igyál reggelente egy csésze gyulladáscsökkentő hatású kamillateát, és sokkal kevésbé gyötörnek majd a menstruációs görcsök a nap folyamán.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top