Egészség

Vigyél be több rostot anélkül, hogy gabonát ennél

A hasznos rostokat nemcsak gabonafélékből nyerhetjük ki! Itt van néhány rostban gazdag étel, amit megéri fogyasztani.

1. Avokádó

Kálium, E-vitamin, magnézium, szívbarát zsírok és persze rengeteg rost – ez mind megtalálható egyetlen szem méregzöld avokádóban. Fogyaszthatjuk egy csipet tengeri sóval megszórva egy nagy evőkanállal, de készíthetünk belőle bársonyos avokádókrémet is.

2. Articsóka

Egy szép nagy articsóka 9 g-mal növelheti a napi rostbevitelünket. Míg az articsóka rostokban gazdag, szénhidrátból már csak nagyon keveset tartalmaz – fogyasszuk salátaként vagy egy kevés olívaolajjal akár magában is.

Vigyél be több rostot anélkül, hogy gabonát ennél

3. Fekete bab

A babfélék nagyon hasznosak, ha rostot akarunk bevinni szervezetünkbe! Mivel a fekete bab rosttartalma különösen magas, érdemes lehet ehhez a babfajtához nyúlni, ha mondjuk egy ízletes chili con carnét készítenénk.

4. Karfiol

Sajttal megszórva, tejföllel lerakva… akárhogyan. A karfiol jó helyettesítője lehet a szénhidrátban dús köreteknek, például használhatjuk rizs helyett, aprítóban összedarálva. Valóságos rost-aranybánya!

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top