Egészség

Így edd magad boldogra!

Az, hogy mit eszünk, nagyban befolyásolhatja hangulatunkat is. Ha szeretnénk elkerülni a depressziót, ezeket az ételeket érdemes fogyasztanunk.

1. Életmentő étcsoki

A tejcsokoládé kimondottan előidézheti a depressziót (kiváltképp, ha romantikus filmek előtt zokogva eszi az ember táblaszám), az étcsoki ezzel szemben valódi antidepresszáns. Ez a benne található rengeteg antioxidánsnak köszönhető, illetve annak, hogy az étcsoki fogyasztása képes beindítani a boldogsághormonnak is nevezett endorfin termelődését.

Így edd magad boldogra!

2. Boldogságos bogyós gyümölcsök

Az olyan bogyós gyümölcsök, mint a málna vagy az áfonya nemcsak azért jók, mert rengeteg bennük a vitamin, és állítólag még a rákot is távol tartják, hanem azért is, mert sokkal boldogabbá tesznek téged. Szórj egy bő marékkal belőlük a reggeli müzlibe, és máris boldogabban indul a nap!

3. Depi ellen dió

A dió kiváló protein- és rostforrás, és alapvetően nagyon jót tesz az agyunk általános állapotának. Az Omega-3 zsírsavaknak hála, a dió ráadásul oldja a szorongást, és nemcsak az agynak, hanem a letört léleknek is igazi gyógyírt jelent.

Így edd magad boldogra!

4. Lelkesítő lazac

Az előbb említett Omega-3 zsírsavaknak talán még jobb forrásuk a tengeri halak húsa. A lazac nagyjából mindenre jó a testedben, szóval nem is meglepő, hogy a depresszió megelőzésében is nagy segítség lehet. Javítja a keringést, és igazi csemege az agynak és a szívnek egyaránt.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top