Egészség

Ezért szeresd nagyon a spenótot

Gyerekként többnyire utáljuk, és inkább csak a falra (ha fehér) és a bútorokra (ha fehér) borogatjuk, pedig a spenót tényleg szuperhasznos étel.

Bizonyára valami ősösztön a spenóttól való zsigeri iszony, amit gyerekként érzünk (vagy csak lázadás a szüleink által ránk kényszerített egészséges “ez majd jót tesz neked” típusú akármi ellen), de ezt mondjuk egészséges lelkületű ember idővel többnyire kinövi. Érdemes, hiszen a spenótban annyi egészséges dolog van, hogy csak na, és annyi mindenre lehet jó, hogy az ember el se hinné.

Rengeteg benne például a vas és a kalcium, amitől erősek lehetnek a csontjaink, és még csak nem is kell hozzá egy rakás tejterméket fogyasztanunk. De a spenót a szemnek is jó: a benne lévő antioxidánsok, kiváltképp a lutein elősegítik az éles látást és óvják szemünk épségét.

Ezért szeresd nagyon a spenótot

Diétázóknak is jó megoldás lehet a spenót, hiszen kordában tartja a koleszterinszintet, továbbá a vitaminok mellett rengeteg rostot is tartalmaz, így laktató, mégis kalóriaszegény fogást készíthetünk belőle. Ráadásul csökkenti az éhségérzetet és még az emésztést is gyorsítja.

Még az asztmára hajlamosak is jól járhatnak, ha egy tányér spenót mellett döntenek. A növényben található béta-karotin segíthet megelőzni a betegséget, szóval a spenóttól tényleg könnyebben lélegzünk majd.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top