Egészség

Ez történik a testeddel, ha felhagysz a húsevéssel

Mindenki maga dönti el, hogy fogyaszt-e, és ha igen, mennyi húst. Azonban tény, ha teljesen elhagyjuk a húst, meglepő változásoknak lehetünk tanúi a testünkön.
Ez történik a testeddel, ha felhagysz a húsevéssel

Sokan azzal érvelnek a vegetarianizmus ellen, hogy a húsban pótolhatatlan fehérjék vannak, amiket a vegák így teljesen kihagynak az étrendjükből. A fehérjéket azonban rengeteg módon lehet pótolni, ezért aki úgy dönt, káros következmények nélkül elhagyhatja a húst, ha egyébként kiegyensúlyozott étrendet tart fent. Egy 2013-as felmérés szerint kifejezetten jó hatással van az egészségre a húsmentes lét: eszerint a vegák átlagosan ötödével tovább élnek, mint húsfogyasztó társaik. Most viszont lássuk, miket tapasztalhatsz rövid idővel azután, hogy felhagytál a húsevéssel!

Ragyogó és tiszta bőr

Egy növényi alapú étrend segít a bőrnek öntisztító és regeneráló folyamataiban, így minél több zöldséget fogyasztasz hús helyett, annál tisztább bőrre számíthatsz.

Kevésbé lesz savas a szervezeted

A feldolgozott húsok és a tejtermékek túlzott fogyasztása savas környezetet alakítanak ki a testben. Ez pedig gyakori hányingert, fejfájást, fáradtságot okozhat. Ha az állati eredetű élelmiszereket lecseréled gyümölcsökre, zöldségekre és teljes kiőrlésű gabonára, fittebb és energikusabb leszel.

Alacsonyabb lesz a koleszterinszinted

Az állati eredetű hús és tejtermékek sajnos teli vannak telített zsírokkal, amelyek magas koleszterinszintet okozhatnak. Egy vizsgálatban azoknak, akik növényi alapú diétára váltottak, 35 százalékkal csökkent a koleszterinszintjük.

Leadsz pár kilót, anélkül hogy észrevennéd

A fehérjék vega változatai, például a tofu, általában alacsony kalóriás ételek. A rengeteg zöldség, gyümölcs, magok és hüvelyesek – a növényi diéta alapjai – rostokban gazdag ételek, tehát javítják az anyagcserét. Valószínűleg ezek az okok állhatnak a fogyás hátterében, ha húsról ezekre az ételekre váltasz.

Forrás: Lifehack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top