Egészség

A petefészekrák korai jelei

A petefészekrákot azért tartották hosszú ideig "csendes gyilkosnak", mert úgy tűnt, nincsenek korai tünetei, előjelei. Mostanra kiderült, hogy vannak azért jelek.

A probléma az ezekkel a tünetekkel, hogy számos, sokkal kevésbé súlyos betegségre is jellemzőek lehetnek, ezért a petefészekrákot eleinte gyakorta félrediagnosztizálják. Ha azonban legalább két hétig naponta észleljük a lenti tüneteket vagy egy részüket, feltétlenül forduljunk orvoshoz.

Puffadás. Sok nő tapasztal puffadást a menstruáció előtt, de petefészekrák esetében ez az érzés állandó. A mértéke lehet egész enyhe és olyan fokú is, hogy nem tudjuk begombolni a nadrágunkat.

Petefészekrák esetén a puffadás nem enyhül
Petefészekrák esetén a puffadás nem enyhül

Medencetáji fájdalom. A menstruáció előtt vagy az ovuláció idején tapasztalt medencetáji fájdalom is intő jel. A menstruációhoz nem köthető medencetáji fájdalmak mindig problémát jeleznek!

Hamar beálló telítettségérzés étkezéskor. Ha rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy egész kis mennyiségű ételtől is eltelve érezzük magunkat, jusson eszünkbe ez a cikk. Gyakori téves diagnózis: emésztési probléma.

Gyakori vizelési inger és/vagy sürgető vizelési inger. Ha nem nőtt a folyadékbevitelünk, mégis gyakrabban járunk pisilni, gyanakodjunk. Gyakori téves diagnózis: húgyúti fertőzés.

Forrás: cancer.about.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top