Egészség

A szárazon dörzsölés tényleg eltünteti a narancsbőrt?

A narancsbőr sokak életét megkeseríti, nem csoda, hogy újabb meg újabb módszerek bukkannak fel ellene. Az egyik állandó tipp a bőr szárazon dörzsölése. De tényleg beválik?

A szárazon dörzsölés annyit tesz, hogy a száraz bőrt finom, természetes szálakból készült kefével vagy szivaccsal dörzsöljük, ettől remélve a bőr megifjodását. Az biztos, hogy vannak kozmetikai előnyei, mondja Mona Gohara bőrgyógyász.

A legérzékenyebb részek kivételével mindenhol dörzsölhetünk
A legérzékenyebb részek kivételével mindenhol dörzsölhetünk

A dörzsölés élénkíti a terület vér- és nyirokkeringését, serkentve ezzel a méreganyagok kiürülését. A másik előnye, hogy leradírozza az elhalt bőrsejteket, és ha húsz évet nem is tagadhatunk le utána sem, a bőr élénkebb, frissebb kinézetet kap. Ez azonban nem marad így örökre, legjobb esetben is pár óráig élvezhetjük az állapotot. A narancsbőr pedig nem fog eltűnni tőle, legalábbis eddig nem sikerült ezt tudományosan alátámasztani. Érdemesebb inkább a sportolással próbálkozni.

Ennek ellenére a bőrgyógyász hasznos revitalizáló módszernek tartja a szárazon dörzsölést, csak csodákat ne várjon tőle senki. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a nagyon érzékeny területeken, például a szem körül, ne alkalmazzuk a dörzsölést, de a kivörösödött, rozaceás részeket is hagyjuk békén a kefével.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top