Egészség

7 briliáns életvezetési tanács 70 felettiektől

Gyakori jelenség, hogy fiatalok beszélgetését hallva az idősebbek csak legyintenek, "ugyan mit tud ő az életről?".

A határozott elképzelések és a világról alkotott szilárd vélemény könnyebbséget és magabiztosságot ad az életre, de legyünk őszinték: semmit sem tudunk igazán biztosan az életben, és csak az idő múlásával, öreg napjainkon jövünk rá, hogy az élet folyamatos tapasztalatszerzésből és tanulásból áll, ami sosem ér véget. Mutatunk pár tanácsot 70 felettiektől, ami segíthet eligazodni a mindennapokban:

7 brilliáns életvezetési tanács 70 felettiektől

1. Mindig időben fizesd be a számláidat és kerüld az adósságot

Manapság könnyebb adósságspirálba kerülni, mint azt elsőre gondolnánk, egyre nehezebb visszafizetni őket, ezáltal csak újabb és újabbakba kerülhetünk. Ezt el kell kerülni mindenképp a havi mérlegünk egyensúlyban tartásával.

2. Élvezz ki minden pillanatot

Csak akkor vesszük észre, milyen gyorsan repül az idő, amikor már életünk utolsó harmadában járunk. Egyszer van lehetőséged fiatalnak lenni, így élvezd ki minden pillanatát! Ez természetesen még a felnőttkorra, de még a 40 éven túli időszakra is igaz.

3. A tested viszonozza, ahogy bántál vele

Étkezz egészségesen és maradj formában, kezeld a tested úgy, mint egy szentélyt. Tanulj önmérsékletet, mert minél mostohábban bánsz a szervezeteddel, annál fájdalmasabban fogja azt megbosszulni.

4. Senki sem megkérdőjelezhetetlen

Fiatalabb korban hajlamosabb az ember szinte bálványozni bizonyos példaképeket. Ne fogadj el minden bölcsességet kérdés nélkül, próbálj meg kritikával szemlélni mindent.

5. A gyerekek hamar kirepülnek

Az idő még gyorsabban múlik, ha vannak gyerekeid, így élvezz ki minden velük töltött nyaralást, fociedzést, kirándulást.

6. Nem vedd túl komolyan az életet

Végül is mindenkinek véget ér a földi pályafutása egyszer.

7. A munkahely néha csak egy munkahely

A szomorú igazság az, hogy nem mindenkinek adatik meg a szerencse. hogy megleli az “álommunkát”. A boldogságunknak nem szabad a munkánkon múlnia, a régi bölcsesség így igazzá válhat, miszerint nem azért élünk, hogy dolgozhassunk, hanem azért dolgozunk, hogy élhessünk.

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top