Egészség

Illóolajakkal enyhítsd a fülfájást télen

Télen a fülfájás nagyon sok kisgyermeket érint, és gyakori, hogy a felnőtteket sem kíméli. A fájdalmas és meglehetősen kellemetlen tünetekkel járó betegséget télen illóolajakkal is gyógyíthatod.

Kellemetlen és nagyon fájdalmas lehet a gyakran megfázással, náthával együtt jelentkező fülfájás. Kisgyermekek különösen szenvedhetnek a betegségtől, de gyakran előfordul, hogy a felnőtteket sem kíméli.

A háziorvost vagy a szakrendelőt mindenképpen javasolt felkeresni a fülfájás tüneteinek jelentkezésekor, kiegészítő és/vagy gyors segítségként a fájdalom csillapítására ugyanakkor kiválóan alkalmasak az illóolajok. Az estek zömében a fülfájás éjszaka vagy hajnalban jelentkezik, ezért ilyenkor rendkívül hasznos lehet alkalmazásuk.

Ezek az illóolajak alkalmasak a fülfájás csillapítására

Ahogyan az orvosságoknál, úgy az illóolajaknál is lényeges, melyiket, milyen problémára és hogyan alkalmazod. Fülfájás kezelésére a leginkább

  • a citrom
  • és a levendula

illóolajak a legalkalmasabbak. Előbbi csökkenti a gyulladást, fertőtlenít, utóbbi csillapítja a fájdalmat, megnyugtat, ellazít.

Illóolajakkal gyógyítsd a fülfájást télen

Így használd az illóolajakat a fülfájásra

A hajnalban sírva ébredő gyerekeknek is kiváló segítség lehet, ha kis vattadarabkára néhány csepp citrom illóolajat csepegtetsz és azt a fájó fülbe helyezed kb. 5 percre. Nem szabad túl mélyre tolni! Azt követően egy másik vattadarabkára a levendulából is csöppents 3-4 cseppet, és ha a gyermek elviseli, hagyd a fülében egészen a reggeli ébredésig. Kevés illóolajjal – az ujjadra cseppentve – a fül tövétől lefelé, a nyak irányában elsimíthatsz a gyermek bőrén. A kicsiket az illóolaj néhány perc alatt megnyugtatja, a fülfájást és az éjszaka hátralévő részét is elviselhetőbbé teszi. Reggel ajánlott a gyermekorvost felkeresnetek, és a javasolt orvosságokkal együtt az illóolajos kezelést a betegség elmúltáig napi 1-2 alkalommal ismételni.

További cikkek fülfájás témában az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top