Egészség

Ezt árulhatja el mellbimbód az egészségedről

Kevesen tudják, de a mellbimbó rengeteg egészségügyi problémát előrejelezhet. Megmondjuk, mik azok a jelek, amelyekre mindenképpen érdemes odafigyelni.

1. A testedzés árthat a mellbimbóknak

Nagyon fontos, hogy intenzív sportoláshoz megfelelő sportmelltartót használjunk – esetleg ragasszuk is le a bimbókat –, ugyanis könnyedén kisebesedhetnek. Ha nem végzel aktív mozgást, a mellbimbóid mégis vörösek, viszketnek és sebesek, mindenképpen látogass el orvoshoz, ez ugyanis akár a Paget-kór egyik tünete is lehet.

2. Semmi gond a szőrrel

A mellbimbó körül növő szőr teljesen normális – még a nőknél is. Ha viszont a szőrtüszők fájnak, megduzzadnak vagy begyulladnak, forduljunk szakértőhöz – ez ugyanis akár a rák jele is lehet.

Ezt árulhatja el mellbimbód az egészségedről

3. Ha folyadék szivárog a bimbóból

Előfordulhat, hogy a mellbimbókból akkor is szivárog folyadék (tejszerű, zöldes vagy áttetsző), ha valaki nem terhes vagy szoptató kismama. Ezzel önmagában még nincs semmi gond, ha a folyadék csak a bimbó összenyomására távozik. Ha a mellbimbó magától is váladékot termel – és különösen ha ez a váladék véres –, mindenképpen forduljunk orvoshoz.

4. Egy kis extra

Rengeteg embernél előfordul egy úgynevezett harmadik mellbimbó. Ezzel az égvilágon semmi probléma nincsen, de ha valakit nagyon zavar a dolog, félórás rutinműtéttel már könnyedén megoldható ez a probléma is.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top