Egészség

Az okosabb emberek tovább élnek?

A legújabb kutatások meglepő eredménnyel zárultak.

Egy újabb ok arra, hogy az okosabbak felsőbbrendűnek érezzék magukat másoknál: úgy tűnik, tovább élnek, mint az átlagos emberek.

Az okosabb emberek tovább élnek?

A legújabb kutatások szerint az intelliges gyerekek tovább élnek, mint a társaik. De nemcsak az IQ számít, az iskolai végzettség is igen fontos szempont, azaz az iskolákban végzett tanulás hossza.

Ez a hatás ráadásul sokkal jobban jelentkezik a nőknél, mint a férfiaknál. De pont itt jelentkezik az egyik legnagyobb hibafaktor. Hiszen nagyon sok férfi halt meg a második világháború idején, ahová katonákat vittek, az értelmiségek körében nem volt jellemző a tevékeny részvétel a harcokban.

De hogy a magasabb IQ hogyan vezet a hosszabb élethez, azt nem tudják pontosan. Nagy valószínűleg azért, mert jobb társadalmi körülmények között életek, fizikailag kevésbé megterhelő munkát végeztek, illetve az elbutulás is magasabb szintről károsította az agyukat.

Olvass tovább okos témában!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top