Egészség

Tovább élnek az enyhén túlsúlyosak

Néhány pluszkiló nem árt az egészségnek, sőt.
Extra párnázás
Extra párnázás

Amerikai kutatók közel száz tudományos kutatás eredményeit elemezve arra jutottak, hogy a csekély túlsúllyal rendelkező emberek tovább élnek, mint a normál súlyúak.

A szakemberek szerint ennek egyik oka az lehet, hogy a pluszkilókkal élőknek vannak tartalékaik, ha valamilyen egészségügyi probléma, vagy akár csak az öregedés miatt fogynának. Az “extra párnázás” ráadásul kisebb balesetek, esések során is véd.

A másik lehetséges magyarázat, hogy az enyhén túlsúlyosak teljesebben táplálkoznak, és sok esetben többet mozognak, hogy karbantartsák a testüket, mint a vékonyak, akik viszont gyakran hiányos táplálkozással igyekeznek vékonyak is maradni, ami viszont többet árt az egészségnek, mint néhány kiló plusz.

A kutatók kiemelték, hogy a túlsúly 25 és 29,9 közötti testtömegindexnél minősül elfogadhatónak, efölött azonban már elhízásról beszélhetünk, ami viszont már veszélyes és megrövidíti az élethosszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top