Egészség

Tippek kora délutánra, amik átsegítenek a nap hátralevő részén

Délelőtt még lendületesen dolgozol, aztán jön az ebédszünet, egy kis beszélgetés a kollégákkal, és mire visszaülsz az asztalodhoz, úgy érzed, minden energiád elveszett. Pánikra semmi ok, a délutáni fáradtság természetes, és ha nincs is lehetőséged egy sziesztára, ez a pár tipp segíthet, hogy túléld a délutánt!
Tippek koradélutánra, amik átsegítenek a nap hátralevő részén

A reggeli kávénak már nyoma sincs, ebéd után pedig jólesne egy kis szundi… vagy legszívesebben csak belemerülnél a pletykálásba és egy jó kávéba a kollégákkal, de dolgozni, na, az már elképzelhetetlennek tűnik!

Pedig sajnos előtted van még 3-4 óra, aztán este sem hullafáradtan akarsz hazaérni, úgyhogy kénytelen leszel tenni valamit: próbáld ki ezeket a trükköket, és kapj új erőre!

1. Sétálj – Az ebédszünetből tíz percet szánj egy kis sétára a levegőn. A mozgás felfrissít, és a levegő csodákra képes.

2. Jeges víz – Igyál meg egy nagy pohár jéghideg vizet! Jó hatással lesz az anyagcserédre, és fel is ébredsz tőle!

3. Energiadús nasik – Biztosítsd be magad délutánra pár egészséges nassolni valóval. Ez lehet alma, mandula, joghurt vagy mogyoróvaj. Csak a cukrot kerüld, mert amilyen hamar felpörget, annyira gyorsan kábulatba is zuhansz majd utána.

4. Tennivalólista – Készíts listát a nap hátralevő részében elvégzendő teendőidről! Könnyebb lesz beosztani az időd, és hasznosabbnak érzed majd magad, így a fáradtság is csökken.

5. Nyújtás – Néha állj fel az asztaltól, és mozgasd át magad egy kicsit! Néhány egyszerű jógapóz, egy kis lépcsőzés, bármi segíthet, ami felfrissíti elzsibbadt tagjaidat.

6. Rend – Ha a meló csak nem akar menni, akkor se bámulj magad elé: csinálj egy kis rendet az asztalodon, rendszerezd a dolgaid, dobd ki a szemetet. Hasznosabbnak érzed majd magad, és a hatékonyságodat is növeli a tiszta környezet.

7. Zene – Hallgasd meg a kedvenc számod, vagy nyomj be egy pörgős lejátszási listát. Egyből felébredsz majd, és a hangulatod is jobb lesz tőle!

8. Egy falat étcsoki – A cukrot továbbra is kerüld, de egy falat étcsoki igazi mentőangyal lehet a délután közepén.

9. Tea – A legjobb módszer a felfrissülésre egy finom aromájú zöld tea.

10. Légzőgyakorlatok – Az asztalodnál ülve is végezhetsz energetizáló légzőgyakorlatokat. Ha a figyelmed rendszerezése a cél, egy pár percig hunyd le a szemed, és figyelj a légzésedre, ahogy átjárja az egész testet. Lassítsd le, majd térj vissza a normál tempóhoz, a lényeg, hogy maradj tudatos!

+1. Szundi – Ha otthonról dolgozol, vagy a munkahelyeden nem nézik rossz szemmel, engedj meg magadnak egy kis sziesztát. Ha húsz percre ledőlsz, elég energiát nyersz a nap folytatásához, és mivel még nem kerültél az alvás mély fázisába, ezért kába sem leszel.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top