Egészség

6 érdekesség a hagyományos kínai gyógyászatról

A fejlett nyugati világban a hetvenes évek hippi-és New Age mozgalmainak térhódításával a gyógyászaton is végigsöprő keleti és alternatív hullám Közép- és Kelet-Európa kommunista államaiba jelentős késéssel érkezett meg, Magyarország mára mégis a hagyományos kínai orvoslás európai nagyhatalmává válhat.

2015 szeptemberében megújult a hagyományos kínai orvosok tevékenységének jogi szabályozása Magyarországon. Az új jogszabályi környezet lehetővé teszi a Kínában vagy hazánkban hagyományos kínai orvosi diplomát szerzett gyógyítók számára, hogy önállóan praktizáljanak. Tehát nem nyugati orvos felügyeletével, ahogyan azt korábban a természetgyógyászati törvény meghatározta, hanem saját praxisban, teljes értékű orvosként, afféle “magánrendelésen”. Ez óriási dolog! De vajon miből is áll egy kínai gyógyító tevékenysége, tudományosan mennyire alátámasztottak a kínai gyógyászat módszerei, és milyen betegségek kezelésében használható?

Körüljártam, elmesélem!

A kínai orvoslást támogatta a Kínában kommunista vezetés

Noha a HKO alapján a taoista tanok, azon belül pedig a jin-jang energetikai kettőssége és az 5 változási állapot tana adja, hatékonyságának köszönhetően a XX. századi kínai vezetés végül mégis támogatta az orvoslás fennmaradását és fejlődését, valószínűsíthetően azért is, mert sokkal olcsóbb, mint a nyugati medicina eszközei, így egyszerűbben, kisebb költséggel és fejlesztéssel tudták elérhetővé tenni (helyesebben elérhetőn tartani) a nagy tömegek számára.

A folytatásért kattints a Minden ok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top