Egészség

Trafikokba száműzték az e-cigit

A hagyományos dohánytermékekkel azonos szabályokat határozott meg az Országgyűlés az elektromos cigarettákra.

A hagyományos dohánytermékekkel azonos szabályokat határozott meg az Országgyűlés kedden az elektromos cigarettákra, így ezeket a termékeket is csak a nemzeti dohányboltokban lehet majd megvenni.  A trafikban való árusítást azzal indokolták, hogy a termékeket használók ellátása szakszerű és kielégítő, a fogyasztóvédelmi szempontoknak megfelelő legyen.

E-cigi: tiltások és szabályozások lépnek életbe

A törvény indoklása szerint egy 2014-es uniós irányelv csak a nikotintartalmú termékek szabályozását tartalmazza, de kimondja, hogy a tagállamok szabályozhatják vagy betilthatják a dohánytermékekhez használt tartozékokat, valamint a dohány vagy kapcsolódó termékek bizonyos típusaihoz megjelenésükben hasonló termékeket.

A cigarettához hasonlóan a dohányzást imitáló elektronikus eszközöket sem lehet a jövőben használni középületekben, a közösségi közlekedési eszközökön vagy munkahelyen. Ugyanolyan reklámtilalmak vonatkoznak ezen cikkekre is, mint a hagyományos dohánytermékekre.

Az e-cigire vonatkozó szabályok 2016. május 20-tól hatályosak.

Még több cikk az e-cigiről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top