Egészség

Íme a nátha és az influenza legősibb gyógymódja

A nátha és az influenza legősibb gyógymódja: inhalálás. Ebben a nyálkás, hideg időben bárki könnyen megfázhat: a buszra felszállok, fűtenek – leizzadok. Aztán 10 perc múlva leszállok és a rám izzadt ruhában megfázok.

Ja és közben a tömegközlekedésen legalább három utas adja elő a szólóját: az egyik köhécsel,a másik tüsszög, a harmadik meg a száján keresztül veszi a levegőt, mert az orra be van dugulva. Na szóval kicsit én is ki voltam dőlve, és bevásároltam mindenféle vény nélküli gyógyszert náthára. De minek? Amikor már akár egy hete benne vagyok a bacikban, akkor szokott eszembe jutni a gőzölés. Pofonegyszerű, olcsó és nagyon hatásos megfázás elleni gyógymód: gőzölés.

A nátha és az influenza legősibb gyógymódja

Íme egy szelíd gyógymód nátha ellen: egy-másfél liter vizet forraljunk fel egy széles lábosban. Forrás közben tegyél bele egy marék gyógynövényt – én kamillát szoktam. És még 1-2 percig forraljuk, a lábas fedelét tedd rá. Keríts egy nagy törölközőt, és inhalálj. Minél forróbb, annál jobb! Én úgy szoktam, hogy egyszer betakarom magam, szippantok olyan 8-10-et, aztán kibújok. Ezt ismétlem 5-10-szer.

A folytatásért kattints a Lótusz caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top