Egészség

Így idd a kávéd, hogy tovább élj!

Hallhattad már, hogy mennyire egészséges a kávé, és ennek persze az ellenkezőjét is. Mi most azt mondjuk el, hogyan idd a kávét, hogy egészséges legyen!

Ha valóban biztos akarsz lenni abban, hogy csak a kávé pozitív hatásai érintenek téged, be kell tartanod néhány egyszerű, de nagyon hatékony szabályt.

Íme az egészséges kávé “receptje”

Így idd a kávéd, hogy tovább élj!

Válts délután koffeinmentesre
A koffein kis mennyiségben jót tesz a szívnek, de nem tesz jót a nyugodt alvásnak. Ezért délután már csak koffeinmenteset válassz.

Cukor helyett fahéj
Sem a cukor, sem pedig az édesítő nem tesz jót a szervezetnek, a fahéj viszont annál inkább! Erősíti az immunrendszert, és szabályozza a vércukorszintet.

Ne desszertként fogyaszd
Azaz felejtsd el a tejszínhabot vagy a kávékrémesítőt, maradj a feketénél.

Ne idd éhgyomorra
A kávéban található csersav nem tesz jót a gyomornak, sőt az éhgyomri koffeinfogyasztás túlságosan lecsökkenti a vércukorszintet, ezzel pedig jelentősen rontja az egész napos energiaellátást.

Otthon őröld
Vagy leginkább olyan kávéfőzőt válassz, amibe szemeskávé kell. Az őrölt kávé egészségügyi értékét ronthatja az oxigén és a nedvesség.

Ha ezeket az apró szabályokat betartod, biztos lehetsz abban, hogy mindent megtettél az egészséges kávézásért.

Olvass tovább kávé témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top