Egészség

Jó hír az ünnepek előtt: egészségesebb, aki pezsgőt iszik

Nem csak mi mondjuk, tudományos bizonyíték is van rá! A pezsgőben kevesebb a kalória, mint a legtöbb alkoholos italban, a szívnek is jobb, mint a bor. És ez nem minden, lássuk a pezsgőfogyasztás további jótékony hatásait!

A hagyományosan ünnepi alkalmakkor fogyasztott italról már Charles Dickens is elismerően nyilatkozott: szerinte a pezsgő “elegáns ráadás az élethez”. A karácsonyi–újévi időszak kezdetén nem is szolgálhatnánk jobb hírrel, mint hogy a pezsgő nemcsak elegáns, de egészséges is.

Jó hír az ünnepek előtt: egészségesebbek, akik pezsgőt isznak

A pezsgő segít megőrizni a jó memóriát

A pezsgő nagy arányban tartalmaz bizonyos fenolvegyületeket, amelyek a proteinekhez hasonlóan az agy memóriáért felelős részeinek aktivitásához szükségesek.

Csökkenti az agyi elöregedés tüneteit

Ezért a jó tulajdonságért a szőlő a felelős, a benne található flavonoidokat (melyek öregedésgátló hatása legendás) pedig szerencsére a pezsgő sem nélkülözi.

Rendben tartja a szívet és a vérkeringést

Napi két pohár (de nem több!) pezsgő elfogyasztásával hozzájárulunk a szív és a vérkeringés helyes működéséhez.

Magas ásványianyag-tartalma van

A pezsgőnek magas a magnézium- és cinktartalma, ami segíti a csontok és izmok, valamint a haj és a bőr egészségének megőrzését. Lítiumtartalma pedig a jó hangulatállapot fenntartásához járul hozzá. 

Forrás: LifeHack

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top