Egészség

Hordozható gluténszkennert dobnak piacra

A gluténérzékenység korunk népbetegsége lett, épp ezért sokaknak fontos, hogy mindig tudják, mit tartalmaznak az ételek – akár egy étteremben vagy kávézóban is.

Mindennap hálát adok az égnek, amiért nincs ételallergiám! És ebben nincsen semmi túlzás. Őszinte részvéttel figyelem a glutén-, illetve laktózérzékeny barátaimat egy kávézóban, ahogy reménykedve kérdik, hogy van-e esetleg olyasmi, amit ők is ehetnek, miközben én rábökök a legnagyobb sajttortára, és titokban megint elrebegek egy imát, amiért én ezt most megehetem.

Szóval, ha valakinek súlyos gluténérzékenysége van, annak tényleg mindenhol, minden pillanatban oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik. És persze, azt hamar megtanulja, hogy egy óriási szelet fehérkenyér valószínűleg nem a legjobb barátja, de a glutén sokszor olyan helyekről támadhat, ahonnan nem is számítanánk rá. A Nima hordozható gluténszkenner egy darab ételminta alapján két percen belül megállapítja, hogy az elfogyasztásra váró fogás valóban gluténmentes-e. 

Hordozható gluténszkenner segít az érzékenyeknek
Láttál már ennél aranyosabb gluténszkennert? Mosolyog, ha az ételminta gluténmentes, de szomorú, ha nem az.

Az eszköz gyártását 2016-ra tervezik, de már most lehet előrendelni belőle 200 dollárért. Egyébként az eszköz fejlesztői nem szeretnének megállni a gluténnál: állítólag a jövőben többféle ételallergia ellenőrzésére alkalmas szkenner piacra dobását is tervezik.

Forrás: FoodBeast

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top