Egészség

Ilyen a szex spirállal

Sokakat foglalkoztat, mégsem merik megkérdezni, hogy érezhető-e a spirál szex közben. Most megtudhatod, mi az igazság a témában!

A méhen belüli fogamzásgátló eszközöket általában az orvosok olyanoknak ajánlják, akiknek már van gyerekük. Több okból is, az egyik az, hogy ez csak a nem kívánt terhességtől véd, a nemi betegségektől nem, aki pedig szült már, nagy valószínűséggel nem vátogatja gyakran a partnereit. A másik ok pedig az, hogy a méh szülés után befogadóbb az ilyen tárgyakkal kapcsolatban.

De ne térjünk el nagyon a tárgytól: Érezhető a spirál szex közben?

Tabu: Szex közben zavaró a spirál?

A méhen belüli fogamzásgátlót a méhnyakon keresztül orvos helyezi fel, és ő is távolítja el. Nem véletlenül, hiszen nem érjük el magunknak ezt a területet. Igaz, a kihúzó húrok túllógnak a méhszájon, egészen a hüvelyig. Mindezt azért, hogy akár mi is ellenőrizhessük, hogy a helyén van-e, nem csúszott-e esetleg lejjebb.

A spirál maga tehát nem érezhető a hüvelyben, de ezek a húrok igen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felhelyezés után a férfi érzi az aktus közben, de ahogy telik az idő, megpuhulnak ezek a húrok, és szinte észrevehetetlenné válnak. Persze vannak olyan pozíciók, amikor vagy jobban vagy kevésbé lehet érezni őket.

Azért ha mégis többet érez a partnered, mint a húrok, ellenőrizd az ujjaddal. Ha igaza van, akkor pedig fordulj orvoshoz, mert lehet, hogy valami baj történt a spiráloddal.

Olvass tovább fogamzásgátló témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top