Egészség

Így hat a Hold a testedre

Aki hűséges követője a horoszkópoknak, az tudja, hogy mit jelent, ha egy bolygó retrográd, vagy mi az aszcendens, és egyéb asztrológiai kifejezéseket is ismer. Ha nem hiszel ezekben, az sem baj, de figyelj, megmondjuk, a tudósok milyen összefüggéseket vettek észre a Hold és a testünk változásaiban.

Akár spirituális beállítottságúak vagyunk, akár nem, egy dolog biztos: ha más bolygó nem is, de a Hold bizonyítottan hatással van a testünkre.

Most elmondjuk, mi az a négy dolog, amibe bizonyítottan beleszól.

Így hat a hold a testedre

Ellenőrzése alatt tartja a ciklusodat
Egy tanulmány bebizonyította, hogy a nők menstruációs ciklusa szoros kapcsolatban áll a holdciklussal. Azt azonban nem tudták megmagyarázni, hogy miért pont a Holdhoz igazodnak a hormonok.

A Hold védi a szívet
Egy német kórház kutatása bebizonyította, hogy három nappal az újhold után sokkal kisebb az esélye az infarktusnak. Nagy valószínűséggel azért, mert a Hold gravitációs vonzásának növekedése jót tesz a vérkeringésnek és a szívfrekvenciának.

A Hold megzavarja az alvást
Ha fáradtabban ébredsz, mint szoktál, nyugodtan hibáztathatod a teliholdat. Svájci tudósok bebizonyították, hogy telihold idején 30 százalékkal kevesebb időt töltünk a mély alvás fázisában, akkor is, ha nem sütött be a Hold a szobába. Valószínűleg ez is a bolygó és a gravitáció kölcsönhatása miatt alakul ki.

A Hold segíti a gyógyulást
Orvosi beavatkozásra mész? Tervezd telihold idejére! Egy Rhode Island-i kutatás szerint, ha a műtét telihold idején történt, az azt követő fogyóhold ideje alatt kisebb valószínűséggel alakultak ki komplikációk, és legalább négy nappal gyorsabb volt a gyógyulási folyamat. Na most kapaszkodj meg: nagyobb valószínűséggel élték túl a betegek a beavatkozást.

Érdemes mostantól figyelned a tested jeleit, és ha bármi eltérést tapasztalsz, csak pillants az éjszakai égre vagy a holdnaptárra, lehet, hogy ott lesz a magyarázat!

Olvass még Hold témában!

Care

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top