Egészség

A depresszió meglepő jelei

Sokan szenvednek úgy a depressziótól, hogy nem is tudnak róla. Nekik igyekszünk segíteni azzal, hogy a elmondjuk a legmeglepőbb jeleket.

A depresszió nem mindig úgy jelentkezik, hogy rosszkedvűek vagyunk. Ez egy általános tünet ugyan, de nem mindenkinél jelentkezik.

Depresszió meglepő jelei

Íme néhány szokatlan jel

1. Sokszor fáj valamid
Ha nincs biológiai magyarázata a vándorló fájdalomnak, ami itt-ott jelentkezik nálad, akkor könnyen lehet, hogy depressziós vagy.

2. Kihízod a nadrágjaid
Esténként megkívánod az édességet, és nehezen tudsz mértéket tartani? Netalán extra súlytöbblet jött rád? Ha a válaszod igen, akkor van esély arra, hogy depressziótól szenvedsz.

3. Gyakran kijössz a sodrodból
Ha egyre gyakrabban szabadulnak el az indulataid a lehető legkisebb dolgoktól is, és gyakran támadnak negatív gondolataid, akkor gyanakodhatsz.

Depresszió meglepő jelei

4. Érzéketlenség
Ha nincs benned empátia mások iránt, ideges sem leszel, inkább beletörődsz a helyzetedbe, akkor lehet, hogy depresszió kínoz.

5. Az esti italod mennyisége nő
Ha hirtelen az esti nyugialkohol hirtelen hárompohárnyi mennyiségre nő, az az egyik legkomolyabb jele a depressziónak. De nemcsak azért nagy baj ez, mert egy betegséget rejt, hanem mert ez a fajta viselkedés könnyen vezethet alkoholizmushoz.

Depresszió meglepő jelei

Ha benned is felmerült a gyanú, hogy esetleg depressziós lehetsz, minél hamarabb fordulj orvoshoz, mert annál könnyebb lesz gyógyítani a betegséged.

Olvass tovább depresszió témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top