Egészség

10 idézet, hogy ne utáld annyira a tested

Az egyik legjobb módja, hogy megszeresd a tested, és ne foglalkozz azzal, mit mondanak rólad mások, ha felvértezed magad pozitív testképet hirdető gondolatokkal.

Nem egyszerű feladat, hogy megszeressük a saját kinézetünket, nőként valamiért folyton hadilábon állunk a testünkkel. Itt lóg, ott kerekebb, amott pedig igazán lehetne izmosabb. De nemcsak mi szidjuk saját magunkat, hanem gyakran kell szembenéznünk a környezetünkben élő trollokkal is, akik egy-egy ártatlannak tűnő, kövér testről tett megjegyzéssel jól beletaposnak az önbizalmunkba. Ezekkel az idézetekkel viszont jól vissza lehet nekik válaszolni, merítsünk belőlük erőt.

1. Az önelfogadás a kulcs

“Nekem egyfajta zen testkép-filozófiám van. Ez a test csak egy porhüvely, ami arra van, hogy vigyen előre az életben. Úgy gondolok a testemre, mint egy eszközre, ami kell ahhoz, hogy megtegyem mindazt, amit meg kell tennem, de nem határozza meg a létezésemet. Úgy hangozhat ez, mintha egy meditációs terápián vettem volna részt, pedig tényleg csak ennyit gondolok róla.”
(Lena Dunham)

10 idézet, hogy ne utáld annyira a tested

2. A lelked fontosabb

“Inkább egy léleknek lásd magad, akinek teste van, mint egy testnek, aminek lelke van.”
(Wayne Dyer)

3. Hagyd a rivalizálást

“Ha mi, nők nem versengenénk egymással, akkor is folyton fogyókúráznánk? Miért nem hagyjuk inkább abba a rivalizálást ahelyett, hogy ennyi időt elfecsérlünk az életünkből a kilókkal való harcra?”
(Virgie Tovar)

10 idézet, hogy ne utáld annyira a tested

4. Csak az számít, te mit gondolsz magadról

“Nem az én dolgom, hogy szép legyek. Nem ezért születtem erre a világra. Nem azért létezem, hogy bárki kívánatosnak lásson.”
(Warshan Shire)

5. Nem játék baba vagy

“Folyton azt mondogatom magamnak, hogy emberi lény vagyok, nem pedig egy játék baba. Az, hogy ki vagyok, sokkal fontosabb annál, hogy épp hogyan nézek ki.”
(Emma Watson)

10 idézet, hogy ne utáld annyira a tested

6. Teljesen nő vagy, mindegy, mennyit nyomsz

“Elfogadom magam és szeretem, ahogy kinézek. Szeretem, hogy teljesen nő vagyok.”
(Serena Williams)

7. Legyél büszke arra, aki vagy

“Ez egy 61 éves nő arca. Minden egyes évre és minden egyes ráncra büszke vagyok.”
(Carly Fiorina)

10 idézet, hogy ne utáld annyira a tested

8. Megéri utálni a tested?

“Ebben a testben ragadtam egészen a halálomig. Mi jó sülhet ki abból, ha utálom saját magamat?”

9. Élvezd a tested

“Minden nap tegyél valamit, hogy szeresd a tested, add meg a lehetőséget magadnak, hogy élvezd az érzéseket, amiket felkínál.”
(Golda Poretsky)

10. Le az önostorozással

“Nem akarok vékony lenni. Folyamatos önfejlesztésben vagyok, de nem ostorozom magam a testem miatt.”
(Mindy Kaling)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top