Egészség

Melyik hónapban születtél? Ilyen betegséged lehet

Olvasd el a meghökkentő tényeket a születési idő és a valószínűsíthető betegségek között.

Születésünk időpontja meghatározza az életünk folyamán jelentkező betegségeket és akár az életünk hosszát is? De azért azt ne felejtsük el, hogy mindig vannak kivételek. Szóval ha esetleg nem ismersz magadra a megállapításoknál, az nem a kutatások hibáját mutatja, hanem azt, hogy szerencséd van, hogy téged nem érintenek.

És akkor nézzük a kutatások eredményeit évszakokra lebontva:

A születésed időpontja elmondja, milyen betegség fenyeget

Tavasz

A tavaszi gyerekeket gyakrabban érinti autoimmun betegség, mint például a szklerózis multiplex, reumatoid artritisz vagy a bélgyulladás. Szintén rájuk jellemzőbb a melanoma, vagyis a bőrrák nagyobb kockázati rizikófaktora, majdnem 13 százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki náluk a bőrrák, mint az egyéb évszakban születetteknél.

Nyár

A nyári gyerekek körében gyakoribb az öngyilkossági hajlam, a rövidlátás és a hangulatingadozás.

Ősz

Az őszi gyerekeknél 30-90 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakul ki ételallergia, mint a többi évszakban születetteknél.

Szintén az őszi gyerekeknél 13 százalékkal gyakoribb az asztma kialakulása.

Tél

A téli gyerekek kevésbé szerencsésebbek az életben. Az anyakönyvi vizsgálatok alapján a télen szülő anyukák kevésbé tehetősek vagy iskolázottak, ezért nehezen engedhetik meg a jobb oktatást a gyerekük számára. Szintén a téli gyerekekre jellemző, hogy gyakran balkezesek.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top