Egészség

10 dolog, amit biztosan nem tudtál az orgazmusról

Vannak egészen zavarba ejtő pontok, például az, hogy állítólag a nemi szerv érintése nélkül is lehet orgazmusod. 10 dolog, amit mindenképpen tudnod kell az orgazmusról.

1. Az egyéjszakás kaland nem nyerő

Legalábbis az American Sociological Review-ban megjelent tanulmány szerint egy hosszú távú kapcsolatban könnyebben jön az orgazmus, mert nem parázunk, könnyebben elengedjük magunkat, mint egy idegennel.

10 dolog, amit biztosan nem tudtál az orgazmusról

2. “Om”-ból lesz az “Ohhh”

Azok a nők, akik 12 héten keresztül több alkalommal legalább 22 jógapózt gyakoroltak, könnyebben élveztek el egy tanulmány szerint. A jóga edzi a hasüregi és a gerincizmokat is, ez lehet az egyik oka a könnyebb orgazmusnak.

3. Könnyebb elélvezni az autóban, mint a hálóban

Az orgazmus fejben kezdődik, és ha a hálószoba tele van stresszforrással: befizetetlen csekkek, mosatlan ruhák, vagy akár az okostelefon, amitől ideges lesz az ember lánya, nagyon megnehezíti a dolgát. “Sok ember hamarabb élvez el egy kocsiban, mint a saját hálószobájában, pont azért, mert az autóban nincs annyi stresszforrás” – tette hozzá dr. Madeleine Castellanos szexológus.

10 dolog, amit biztosan nem tudtál az orgazmusról

 4. Ezt nem akartad tudni: a magzat tud maszturbálni az anyaméhben

A kutató Mary Roach csodálatos tudományos TED-előadása az orgazmusról. Itt is elhangzik az a bizonyos 4-es pont.

5. A nemi szerv érintése nélkül is megy

Már akinek… Lady Gaga nyilatkozta egyszer a New York Magazine-nak, hogy ő bármikor képes elélvezni pusztán attól, hogy mentálisan felizgatja magát. A szexterapeuta, Gina Ogden szerint ez lehetséges, ha az ember megfelelő légzéstechnikával, fantáziával és összpontosító-képességgel rendelkezik.

10 dolog, amit biztosan nem tudtál az orgazmusról

6. Az évek múlásával egyre jobb lesz

Az 55 és 99 év közötti nők elégedettebbek a szexuális életükkel és az orgazmusok minőségével, mint a fiatalabbak – egy kutatás szerint. Ezt azzal magyarázzák, hogy az idősebb nők magabiztosabbak, jobban tudják, mire van szükségük az ágyban.

7. Az orgazmus kalóriát éget

Jó hír ez a kalóriaszámláló diétát követőknek (is). Ráadásul a leggyorsabb módja annak, hogy kalóriát égessünk. Fél óra szex 150 kalóriát éget, de a szakértők szerint egy igazi, kiadós orgazmus még ennél is többet.

10 dolog, amit biztosan nem tudtál az orgazmusról

8. Szülés közben is jöhet az orgazmus

Elég bizarr ebbe belegondolni, de több kutatás szerint is élhet át egy nő szülés közben orgazmust. Persze ez nagyon-nagyon ritka, 0,3 százalék élt át szülés közben orgazmust.

9. Az agyad egy része kikapcsol közben

És ez nemcsak az “olyan, mintha kikapcsolna az agyam” érzés, hanem tudományos tény. A holland egyetem kutatói figyelték meg, hogy orgazmus közben a bal szemünk feletti agykéreg egy része, ami a viselkedést kontrollálja, ilyenkor egyszerűen leáll, így jobban tud az agy az élvezetekre koncentrálni. Ugyanazt csinálja az agyunk, mintha éppen a kedvenc ételünket ennénk.

10 dolog, amit biztosan nem tudtál az orgazmusról

10. Létezik mellbimbóorgazmus

Egy tudományos kísérletben a megkérdezett nők 29 százaléka azt állította, élt már át ilyet, és ráadásul ennek bizonyítására még MRI-vizsgálatot is végeztek náluk, hogy lássák, az agyuk melyik területe jön “mozgásba”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top