Egészség

Az Instagram letiltotta a masztektómia utáni tetoválásokat bemutató oldalt

Az Instagram illetékesei szerint a masztektómiás hegeket elfedő tetoválásokat bemutató oldal szexuális tartalmú, ezért letiltották.

A Pink Ink Fund nevű Instagram-oldalt egy Amy Black nevű tetoválóművész üzemelteti és olyan fotókat gyűjt rajta, melyek masztektómián átesett nők hegeit elfedő tetoválásokat ábrázolnak, a hozzájuk kapcsolódó történetekkel. Az oldallal elsősorban az a célja, hogy inspirálja és segítse azokat a nőket, akik masztektómián estek át és esetleg maguk is tetováláson gondolkoznak.

November 14-én azonban az oldalt letiltotta az Instagram, arra hivatkozva, hogy azon meztelenség és “szexuálisan szuggesztív” tartalom látható.

Az Instagram letiltotta a masztektómia utáni tetoválásokat ábrázoló fotókat

Az oldal üzemeltetője elmondta: mindig nagyon odafigyelt arra, hogy a képekhez tartozó szövegekkel, hashtagekkel egyértelművé tegye, a képek mellráktúlélők tetoválásait ábrázolják.

Az oldal követői is felháborodtak az Instagram lépésén, és többen is felemelték a szavukat azért, hogy a Pink Ink Fund oldala visszatérhessen.

Az Instagram végül engedett a nyomásnak, és a saját hibájukra hivatkozva elnézést kértek Amy Blacktől, az oldalt pedig visszaállították.

A tetoválóművész reméli, hogy a jövőben nem fordul elő hasonló eset, és szeretné, ha az Instagram változtatna a szabályrendszerén.

Forrás: metro.co.uk

Még több tetoválás az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top