Egészség

A betegség a lélek üzenete – nőgyógyászati problémák

A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni – mondta Platón.

A nőgyógyászati problémák a 2-es, azaz a szakrális csakrához tartoznak. Ennek a csakrának az energiája felel többek között a méh, petefészek és méhnyak egészségéért. Az öröm csakrája, tehát összefüggésben van azzal, hogy mennyire örömmel éljük az életünket abban a testben, amiben vagyunk. Megengedjük-e magunknak az élet örömeit?

Lelki háttere szinte minden esetben a nőiséghez, ennek elfogadásához, megéléséhez, illetve az anyasághoz kapcsolódik. Akár a saját anyaságunkról van szó, akár az anyával való kapcsolatról.

Problémáink lehetnek ezen a területen, ha a nőiességünkkel gondok vannak. Ha például nem szeretjük, hogy nők vagyunk, nem tetszünk magunknak, vagy fiúnak vártak minket. Szintén komoly gondot okoz, ha nőiességünkben sérelmek értek. Megsértettek minket (kamaszoknál: beszóltak, cikiztek), megcsaltak, megaláztak. Ezeket a sérelmeket képesek vagyunk éveken keresztül “dédelgetni”. Újra meg újra lejátszani a történteket. Értetlenkedünk, hogy de miért én, miért pont velem. Meg kell tanulnunk elengedni ezeket a problémákat, amit csak mondani könnyű, a valóságban nagyon nehéz megtenni.

A folytatásért kattints az Ezo caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top