Egészség

Ízületi gyulladás kezelése kurkumával

A kurkuma gyulladásgátló hatása sokat segít a fájdalmas ízületi gyulladások ellen.

1. módozat

Vegyél kurkumát és fogyassz belőle 1/4 teáskanállal naponta, akár ételbe téve, akár folyadékba. Néhány hét alatt megszüntetheti a fájdalmat.

Ízületi gyulladás kezelése kurkumával

2. módozat

Egy evőkanál kurkumát tegyél egy-két tojássárgájához, és egy teáskanál kókuszolajhoz. Naponta egyszer-kétszer ismételd meg, amíg meg nem szűnik a panasz.

3. módozat

Keverj egy evőkanál kurkumát egy liter forró vízbe, forrald 10 percig, majd hűtsd le, és négyóránként igyál belőle. Reumatoid artritiszre és oszteoartritiszre is jó.

4. módozat

5-5 evőkanál kurkumaport és őrölt Cayenne-borsot adj 3 deci citromléhez és két csésze kókuszolajhoz. Melegítsd össze 150 fokos sütőben 3-5 percig. Majd szűrd át egy üvegbe, hűtsd le, és kend arra a területre, ahol a legjobban fáj. Annyiszor ismételd, amíg teljesen el nem múlik a fájdalom.

5. módozat

Egy evőkanál kurkumaport adjunk ugyanannyi kókuszolajhoz, jól keverd össze és tedd néhány órára a problémás területre. Majd mosd le, és addig ismételd minden nap, amíg el nem múlik a panasz.

Forrás: HRMFL

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top