Egészség

5 fontos dolog, amit jó tudni a cukorbetegségről

Jelenleg 250 ezer ember nem tudja Magyarországon, hogy cukorbeteg, pedig már az – a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének közleménye szerint. Öt fontos dolog, amit a cukorbetegségről akkor is érdemes tudni, ha nem vagy érintett. November 14. a diabétesz világnapja.

 1. Magyarországon jelenleg több mint félmillió diagnosztizált cukorbeteg él, és legalább 250 ezer ember cukorbeteg, de még nem tud róla. A kilátások még riasztóbbak, hiszen 10 év múlva a 20-70 év közötti korosztályban már minden tizedik ember cukorbeteg lesz itthon!

2. Kétségbeesni akkor sem szabad, ha kiderül, hogy cukorbeteg vagy, ugyanis sokféle eszköz áll rendelkezésre, hogy védekezz a diabétesz romboló hatásaival szemben. Ezek többsége azonban odafigyelést és fegyelmet igényel, ráadásul nem csak a betegtől, hanem közvetlen környezetétől is.

3. A viszonylag gyorsan kialakuló cukorbetegségnek a sok pisilés lehet az egyik első tünete. A vizeletbe kiválasztódó cukor nagy mennyiségű folyadékot köt meg, így vizelethajtóként működik. 

4. Itt egy cukorbetegség rizikóteszt, töltsd ki, hogy megtudd, mennyire vagy veszélyeztetett?

5. Ebben a videóban elmagyarázzák érthetően, mi is az a cukorbetegség, hogyan lehet megelőzni, és milyen következményei lehetnek, ha nem törődünk vele.

A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete november 14-én, a diabétesz világnapon, a Lurdy Rendezvényközpontban ingyenes egészségnapot tart.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top