Egészség

Az immunrendszer első védvonala: hogyan óvhatjuk meg gyermekünk bélflóráját?

A hideg őszi–téli időszakban nem elegendő vitaminokkal erősíteni szervezetünket, az egészség megőrzése érdekében a bélflórára is oda kell figyelni, amely immunrendszerünk egyik legelső védvonala.

A bélflóra feladata a szervezetben egyrészt az, hogy védelmet nyújtson a különféle kórokozókkal szemben, másrészt pedig folyamatosan készenlétben tartja az immunrendszert. Ha az egészséges bélflóra egyensúlya felborul, különösen fontos, hogy ezt az állapotot helyreállítsuk.
A gyerekek esetében még nagyobb hangsúlyt kell erre helyeznünk, mivel az ő immunrendszerük sok kórokozóval nem képes olyan hatékonyan szembeszállni, mint a felnőtteké.

Az immunrendszer első védvonala: hogyan óvhatjuk meg gyermekünk bélflóráját?

Mikor károsodik a bélflóra – és hogyan tehetünk ez ellen?
A gyermekeknél nem ritkák a különféle gyomor-bélrendszeri fertőzések, és persze a téli idő beköszöntével az olyan megbetegedések esélye is megnő, amelyek szükségessé teszik az antibiotikumos kezelést. Ilyen esetekben a bélflóra mindig károsodik, a szervezet egyik legfontosabb védelmi vonala gyengül le – gyors helyreállítása azonban egyáltalán nem lehetetlen.
Ha megfelelő mennyiségű “jótékony” baktériumot juttatunk a szervezetbe, gondoskodhatunk arról, hogy a bélflóra hatékonyabban állja a kórokozók rohamait. Persze gondot okoz az is, hogy ezt a gyermek szervezetébe juttassuk, aki nem szívesen fogyaszt semmit, ami gyógyszerre emlékezteti…

Az immunrendszer első védvonala: hogyan óvhatjuk meg gyermekünk bélflóráját?

Könnyen fogyasztható formában
A Marslakócskák Lactobacillus erre kínál megoldást: a benne található baktériumok képesek a fertőzések vagy antibiotikumok által felborított egyensúly helyreállítására, emellett pedig ízletes por alakjuknak köszönhetően az elfogyasztásukkal sem lesz probléma.
A Marslakócskák Lactobacillus egy tasakjában 3 milliárd baktérium található négy különféle baktériumtörzsből, amelyek a bél természetes mikroflórájának részét képezik. Ez esetben pedig a baktériumok valóban a megfelelő helyre jutva fejthetik ki hatásaikat, a Probiocap technológiájának köszönhetően ugyanis védettek a gyomorsav és a hő hatásaitól. Így nem pusztulnak el fogyasztás közben: a különlegesen ellenálló baktériumok elérik kívánt helyüket a szervezetben, és így a lehető legjobban képesek hasznosulni.

Az immunrendszer első védvonala: hogyan óvhatjuk meg gyermekünk bélflóráját?

Emellett a termékben D-vitamin is található, amely hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ez azért is fontos, mert a téli időszakban kevesebb napfényhez jutunk, szervezetünk így kevesebb D-vitamint termel, holott a fiatalok szervezete számára különösen fontos, hogy megfelelő készletek álljanak rendelkezésre.

A Marslakócskák Lactobacillus speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer, amely gyomor-bélrendszeri fertőzés vagy antibiotikus kezelés esetén komplex megoldást nyújt: segít helyreállítani a gyermekek bélflórájának egyensúlyát, illetve a D-vitamin bevitelével támogatja az immunrendszert, a gyermekek pedig az ízletes formulának köszönhetően szívesen is fogyasztják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top