Egészség

Mesterséges adalékanyagok nélkül az egészségünkért

Te is szeretnél változatosan, de egészségesen táplálkozni? A mai rohanó világban előnyben részesítjük a gyors megoldásokat, ezért egyre több feldolgozott ételt fogyasztunk. Nem árt azonban odafigyelni arra, hogy mi kerül a tányérunkra.
Mesterséges adalékanyagok nélkül az egészségünkért
Mesterséges adalékanyagok nélkül az egészségünkért

Egy étel minél jobban feldolgozott, annál több adalékanyagot tartalmaz. Az adalékanyagokat az Európai Unió E-számokkal jelöli, a betű mögötti szám pedig azt jelzi, színezékről, tartósító-, savanyúságot szabályozó vagy sűrítőanyagról, illetve ízfokozóról van-e szó. Jelenleg közel 300 E-számmal jelölt élelmiszer-adalékanyag engedélyezett. Bár egy adalékanyagot csak akkor engedélyeznek, ha az a vizsgálatok és rendelkezésre álló adatok alapján nem veszélyezteti a fogyasztók egészségét, többen megkérdőjelezik, hogy valóban ártalmatlanok-e.

Sokszor találhatunk olyan megállapításokat, melyek szerint egyes adalékanyagok befolyásolhatják az emésztést, allergiás reakciót válthatnak ki, mások fejfájást, émelygést, asztmát, gyomor-bélrendszeri problémákat okozhatnak.

Mesterséges adalékanyagok nélkül az egészségünkért

Ha Te is azok közé tartozol, akiknek nem mindegy, mi kerül az asztalukra, és igyekeznek minél kevesebb mesterséges adalékanyagot bevinni a szervezetükbe, mégis szeretnének változatosan és finoman étkezni, a Nádudvari E-mentes termékcsalád számodra tökéletes választás. A Nádudvari E-mentes tejtermékei: a vajkrémek, sajtkrémek, körözöttek és krémtúrók ugyanis egytől egyig E-számos adalékanyag nélkül készülnek, vagyis nem tartalmaznak mesterséges színező-, ízesítő-, sűrítőanyagokat és tartósítószereket.

Mesterséges adalékanyagok nélkül az egészségünkért

Előállításukkor a szintetikus stabilizálók helyett tejfehérjéket, növényi kivonatokat és rostokat alkalmaznak, az ízesítés pedig kizárólag természetes fűszernövényekkel és gyümölcskészítményekkel történik. A termékek különböző ízesítései között kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják az ízlésviláguknak megfelelőt. Ráadásul a Nádudvari tejtermékek mind 100%-ban magyar tejből készülnek.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top