Egészség

Íme a legjobb D-vitamin-források

Télen is szükségünk van a D-vitaminra. De nem tudjuk olyan könnyen előállítani, mint nyáron.

Csukamájolaj
100 ml csukamájolajban 250 mikrogramm D-vitamint tartalmaz, ami bőven fedezi a napi szükségletet. Rakd a Pestóba, és öntsd tésztára.

Tőkehalmáj
Megveheted konzerves verzióban, és eheted akár szendvicskrémnek kikeverve.

Hering
Füstölt verzióban, konzervdobozban is megveheted, nagyon jó D-vitamin-forrás.

Szardínia
Tele van D-vitaminnal, és nemcsak konzervben veheted, hanem a halasnál frissen is, csak grillezd meg és eheted.

Lazac
Salátában a legfinomabb, de figyelj arra, hogy élénk pirosas legyen a húsa, akkor friss.

Étcsoki
Igen, a csokiban is van, de figyelj, minél keserűbb, annál több benne a D-vitamin.

Tejpor
A tejpor koncentráltabb, mint a tej, ezért több benne a D-vitamin, mint folyékony társában.

Tojás
De csak a sárgájában. Próbáld meg ne túl keményre főzni, mert az károsíthatja a D-vitamint.

Íme a legjobb D-vitamin források

Svájci sajt
Ha nassolni vágysz, válassz sajtot! Jobban jársz vele, mint a chipsszel.

Borjúsült
Húsevőknek kifejezetten ajánlott!

Cappicola
Igazi olasz felvágott, ha jót akarsz, ebből készítsd el a szendvicsed.

Vaj
Jó hír a margarin ellenségeinek, a vajban több a D-vitamin, mint a margarinban.

Camembert
Végre egy jó indok, hogy gyakrabban ehess rántott sajtot.

Véres hurka
És nemcsak D-vitaminban, de vasban is nagyon gazdag, jó választás a disznótor után.

Forrás: MSN.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top