Egészség

29 hetes terhesen kapott szívinfarktust a kismama

A kismama terhessége 29. hetében szívrohamot kapott, de a tüneteket csak akkor ismerték fel, amikor az állapota súlyos lett. Mi történt vele és a babával? A történetből megtudhatod.

Amikor a 36 éves Nicki az első problémás terhessége után másodszor is várandós lett, remélte, ez az időszak most igazán szép lesz.

A zongoratanárnő súlyos terhességi hányástól szenvedett, háromszor kezelték kórházban, második gyermekével is veszélyeztetett terhesnek írta ki orvosa. A kismama megpróbáltatásai azonban csak ezután következtek.

Nicki a három éves Lucas-szal
A három éves Lucas meglátogatta édesanyját a kórházban

A szívinfarktus első tüneteit nem ismerték fel

Amellett, hogy újra erős hányás gyötörte, két alkalommal is idő előtti vérzést állapítottak meg nála, amely a babára nézve is veszélyes volt, épp úgy, mint az influenza és a túl szapora szívverés a terhessége 28. hetében.

Amikor egy héttel később ismét hazatérhetett a kórházból, Nicki boldog volt, hogy terhességével mostantól minden a legnagyobb rendben lesz. Aztán még aznap délután váratlanul erős fájdalmat érzett a mellkasában. Felhívta a kórházat, hogy valami nincs rendben. Nem sokkal később a kismamát a mentők szállították vissza a kórházba. Az újabb orvosi vizsgálatok megerősítették, amit a mentősök már gyanítottak, az asszonynak szívinfarktusa volt, melyet az első jelekből még nem vettek észre az orvosok. Nickit újra bent tartották a kórházban, a szülés lehetséges időpontját terhessége 34. hetére ütemezték.

A kis Erin a terhesség 31. hetében jött világra
A kis Erin a terhesség 31. hetében egészségesen jött világra

Az infarktus ellenére egészséges kislánynak adott életet

Aztán két héttel később, a terhesség 31. hetében valójában még váratlanul, természetes úton megszületett kislánya, Erin. Annak ellenére, hogy a baba apró súllyal született, egészséges volt és Nicki tudta őt szoptatni. Három hetet töltöttek együtt a kórházban.

A kislány most nyolc hónapos, szépen fejlődik. Nicki állapota is sokat javult, de a szívinfarktust követően még jó néhány kardiológiai kezelésen kell átesnie, mire teljesen felépülhet.

Olvass még a szívinfarktusról az NLCafén

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top