Egészség

A mája felét adta az apa, így megünnepelhette kisfia első születésnapját

Talán nincs is annál nagyobb tragédia, amikor egy néhány hónapos babáról derül ki, hogy ritka betegségben szenved. A történetünkben szereplő kisfiú édesapja a fél máját adta gyermekének, így megünnepelhették a kicsi első születésnapját.

Az édesapa, aki kisfiának adta mája egy darabját, feleségével együtt úgy gondolta, talán sosem jön el az egyik legfontosabb dátum az életükben – a kicsi első születésnapja.

A 32 éves Rosst és feleségét, a 30 éves Pollyt idén februárban sokkolta az orvosok diagnózisa: akkor alig féléves kisfiúkat, Hugót, veleszületett ritka májbetegsége miatt meg kell operálni, transzplantáció nélkül nem valószínű, hogy megérheti az első születésnapját. A májátültetést nehezítette, hogy a kisfiúnak nagyon ritka, B+ a vércsoportja. Az orvosok aggódtak, hogy nem találnak megfelelő donort, pedig az operációt néhány hónapon belül el kell végezni.

Az édesapa kisfiával a műtét után
Az édesapa kisfiával a műtét után

Az édesapa gondolkodás nélkül vállalta a májdonor szerepét, és saját szerve darabját ajánlotta fel kisfia életéért cserébe. A meglehetősen bátor műtétre szeptember 29-én, Hugo első születésnapján került sor, édesapát és kisfiát együtt tolták a műtőbe.

Az operáció remekül sikerült, és a kritikus napokat követően a kicsi bőre kezdte visszanyerni normál színét. Két héttel a májátültetés után Hugo állapotában láthatóan pozitív változás állt be, egyre jobban lett. Mára pedig apa, kisfia és édesanyja otthonukban tölthetik mindennapjaikat.

Az apa bátorságának is köszönhetően kisfia meggyógyult
Az apa bátorságának is köszönhetően kisfia meggyógyult

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top