Egészség

Ilyen idő lesz október utolsó hetében

Október utolsó hetében is ködös napok várnak ránk, de csak reggelente, mert napközben a legtöbb helyen kellemes napos, őszi idő lesz.

Szóval készülhetünk a kellemes őszi időjárásra. A szürke ködös reggeleket általában napsütés váltja fel, így napközben az őszi színpompában gyönyörködhetünk – írja az Időkép.

A hajnali, reggeli órákra továbbra is sokfelé kell majd ködre számítanunk, ami helyenként csak lassan oszlik fel. Ugyanakkor a reggeli párát sokfelé váltja majd fel napsütés, hosszabb-rövidebb időre az ország nagy részén kisüt a nap. A reggelek csípősek lesznek, a minimum-hőmérsékletek 2 és 7 fok között alakulnak, de kedden és szerdán többfelé fagypont körüli értékre hűl a levegő.

Csütörtökön már országszerte lehet számítani esőre. A délkeleti szél többfelé feltámad, északnyugaton felerősödik. Péntekre már mérséklődik a légmozgás és egyre többfelé kisüt a nap. 11-17 fok között alakulnak a csúcshőmérsékletek.

A következő hétvégén az ország nyugati felén szeles, de országszerte túlnyomóan napos időre van kilátás.

Ilyen idő lesz október utolsó hetében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top