Egészség

Szigorítások jönnek az e-ciginél

Törvény szabályozza a jövőben az elektronikus cigaretta használatát és forgalmazását.

Az elektronikus cigarettát csak ott lehet használni, ahol dohányozni is lehet, automatából az ilyen eszköz, illetve az utántöltő patronja sem árusítható, forgalomba hozatalát pedig fél évvel korábban be kell jelenteni – egyebek mellett ezeket tartalmazza az egészségügyi jogszabályokat módosító törvénytervezet.

E-cigi: itt és így lehet árusítani

A dohányzás számára kijelölt helyek kivételével elektronikus cigarettát vagy dohányzást imitáló elektronikus eszközt használni tilos. A tervezet szerint nemcsak dohányterméket, hanem elektronikus cigarettát és utántöltő flakont sem szabad árusítani automatából.

Szigorítások jönnek az e-ciginél

Az egészségvédelmi bírság összegét változatlanul hagyja a tervezet, viszont kiszélesíti annak alkalmazását. Az elektronikus cigaretta forgalomba hozatalát kormányrendelet szabályozza majd.

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény pedig kiegészül azzal, hogy a dohányboltokban elektronikus cigarettát, utántöltő flakont és dohányzást imitáló elektronikus eszközt is lehet árusítani.

Szigorítások jönnek az e-ciginél

Olvass még az e-cigiről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top