Egészség

Már megszületett az első olyan ember, aki 135 éves koráig fog élni

Egy dán professzor szerint itt lenne az ideje átértékelni az időskorral kapcsolatos elképzeléseinket, mivel a várható emberi élettartam belátható időn belül 100 év fölé emelkedhet.

Már megszületett az első olyan ember, aki 135 éves koráig fog élni – véli Rudi Westendorp, a koppenhágai egyetem professzora. A szakember szerint elsősorban a gondolkodásmódunk akadályoz meg abban, hogy alkalmazkodjunk az emberi élettartam várható növekedéséhez.

A professzor úgy véli, elavultak azok a beidegződések, melyek az időskorral, a nyugdíjjal vagy épp azzal kapcsolatban élnek, hogy az emberi test mit bír és mit nem bír el. Ezek még a múlt században alakultak ki, amikor a várható élettartam jóval alacsonyabb volt a mostaninál, éppen ezért ideje lenne túllépni rajtuk. A társadalomnak fel kell készülnie arra, hogy hamarosan egyáltalán nem lesz ritka a 100 év feletti élettartam, és meg kell tanulni kihasználni az ebből származó előnyöket.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top