Egészség

Kettősfronti hatással jön a hétvége

A kettősfronti hatások miatt a vérnyomás-ingadozás és a fejfájás gyakori panaszok lehetnek a frontérzékenyek körében. Ráadásul a hétvégén az esőé lesz a főszerep.

Pénteken és szombaton országszerte borongós idő lesz és szombaton egy mediterrán ciklon is érkezik, ami jelentős mennyiségű csapadékot hoz.  A borongós időben a lehangoltság, rosszkedv is sokaknál előfordulhat, ráadásul fronthatásra is számítani kell.

Esővel és kettősfronti hatással jön a hétvége

Gyakori lehet a hirtelen vérnyomás-ingadozás., ilyenkor több pihenés javasolt és  a galagonyatea segíthet a panaszok enyhítésében. A fejfájósok száma is növekedhet, ezen napi 1-2 csésze zöld tea segíthet.  

Emésztési zavarok is jelentkezhetnek, célszerű a gyomrunkat kímélni a nehéz ételektől. Reggel a hűvös időben az ízületi panaszok erősödésére lehet számítani. A fájó ízületeket kámforos krémmel bedörzsölve enyhíthetjük a fájdalmat, valamint csalánlevél főzetéből készült borogatás is hasznos lehet – írja a meteoklinika.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top