Egészség

300 optikában ingyenes a szemvizsgálat 1 hónapig

A rendszeres szemvizsgálattal akár súlyos betegségeket is megelőzhetnénk, mégis kevesen járnak el az ellenőrzésekre. Október a látás hónapja ezért országszerte ingyenes vizsgálatokra is lehetőség van.

A rendszeres látásvizsgálattal meg lehetne előzni, ki lehetne szűrni olyan, később akár vakságot okozó betegségeket, mint a szürke hályog vagy a zöld hályog. A látszerészszövetség ajánlása szerint évente szükség lenne a látásvizsgálatra, másfél millióan azonban egyáltalán nem járnak vizsgálatra. Sokan, ha nem látnak jól, inkább előregyártott szemüvegeket vesznek maguknak, ami nagyon káros, hiszen nem tudják maguknak jól felmérni, hogy hányas dioptriára lenne szükségük és ha túlkorrigálják a látásukat, akár ronthatnak is rajta – tudósít az RTL híradó.

Kevesen járunk szemvizsgálatra, pedig kellene - októberben ingyen is megtehetjük!

Október a látás hónapja ezért országszerte több száz optikában van lehetőség ingyenes vizsgálatra és szaktanácsadásra. A résztvevő optikák listája itt olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top