Egészség

Ezzel az egyszerű trükkel védekezhetsz a stressz ellen

Egyszerű, a stressz ellen mindenki által használható módszert teszteltek a Carnegie Mellon Egyetemen, pozitív eredménnyel.

David Creswell diákokat kért meg, hogy rangsoroljanak különböző értékeket, mint a pénz, a család, a barátok, emellett felmérte, mennyire szenvednek krónikus stressztől. A vizsgálati személyek véletlenül kiválasztott csoportjának ezután le kellett írnia, miért az az érték a legfontosabb, ami az első helyre került. Ezután mindenki számára egy bonyolult, kreativitást igénylő problémamegoldási feladat következett, amit időre kellett megoldani. Az eredmények szerint a krónikus stressz alatt állók rosszabbul teljesítettek, de csak azok, akik nem végezték el előtte az önmegerősítő feladatot – írja a hvg.hu.

Egyszerű trükkel védekezhetünk a stressz ellen

Az értékekre és a rangsorra fókuszáló rövid feladat tehát ellensúlyozta a stressz romboló hatását. “Aki stresszes életet él, javíthat a teljesítményén, ha egy probléma megoldása előtt eltűnődik, mi a fontos számára. Egyszerű stratégia, amit bármikor elő tudunk szedni, ha nyomás alá kerülünk” – foglalta össze a tanulságokat Creswell.

További trükkök a stressz ellen az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top