Egészség

7 tipp, hogy egészséges maradj elfoglalt nőként

Túl elfoglalt vagyok, hogy egészséges legyek – ez gyakori kifogás. Nem könnyű kialakítani az egészséges életvitelt, ha kissé hektikusan élünk, rohanunk egyik helyről a másikra, és folyton dolgunk van. Mégis, elfoglaltságaink közepette is muszáj jó szokásokat kialakítanunk a hosszú és boldog élet érdekében.

Hogyan kezdjünk hozzá? Itt nem valamiféle diétáról van szó, amit be kell tartani 2 hétig, aztán folytathatjuk az összevissza evést és nem mozgást. Viszont az időbeosztásunk sokszor tényleg nem engedi, hogy külön beiktassunk a napunkba még egy edzést, vagy csodasaláták készítésével pepecseljünk. Csak semmi aggodalom, vannak mentő ötleteink, könnyen beilleszthetők a legzsúfoltabb mindennapokba is.

Tervezz tudatosan

Van elég aggódni valód a napi időbeosztásodon, az utolsó dolog, amire még gondolni akarsz, az egy edzésterv. Mégis azt javasoljuk, hogy tíz percet – de még inkább harmincat – szakíts tudatosan a napodból, hogy átmozgasd magad.

Időzíts, és érd utol magad

Írd be a naptáradba, vagy tölts le egy appot hozzá, hogy mettől meddig és milyen mozgást tervezel, majd tartsd is magad ehhez. Nem kell edzőterembe menni feltétlenül, lehet a napi edzés az is, hogy egy megállóval előbb szállsz le a buszról, és gyors gyaloglással érsz el a célodhoz. A lényeg, hogy iktasd be a valamilyen szintű mozgást az életedbe.

7 tipp, hogy egészséges maradj elfoglalt nőként

Igyál vizet

Sokat és még többet. A víz elengedhetetlen az egészségedhez, csak gyakran a sok elfoglaltság között elfeledkezel róla. Tarts magadnál egy palack vizet mindig, és iszogass belőle egész nap.

Hozz okos döntéseket

Amikor épp a pizzarendelés fölé viszed az egered, akkor gondold meg magad hirtelen és hozz jó döntést: rendelj helyette valami egészségeset. Az egészség az apró döntéseken múlik, mindig csak egy adott pillanatban kell jól döntened.

Egy zöld turmix minden nap

Talán kicsit macerásnak tűnik elkészíteni, pedig valójában kb. 10 percedbe kerül, hogy összeturmixolj egy csomó zöld levelet némi gyümölccsel. Finom és ráadásul annyi energiával tölt fel, hogy a napi kihívásokat is jobban bírod tőle.

7 tipp, hogy egészséges maradj elfoglalt nőként

Használd a lépcsőt

Nem lehet elégszer mondani: az egyik legjobb rendszeres mozgás az, ha nem használod a lifteket, hanem mindenhová lépcsőn mész. Amint mindennapos rutinná válik ez az apró változtatás, nagy változásokat hoz az életedbe.

Tűzz ki célt magad elé

Azt mind jól tudjuk már, hogy ha kitűzünk egy konkrét, jól megfogható célt magunk elé, sokkal keményebben fogunk dolgozni érte. A legjobb, ha le is írod a célodat, és minden reggel elolvasod, nehogy elfeledkezz róla. Lehet ez a cél az, hogy tudj futni 2 kilométert úgy, hogy nem köpöd ki a tüdődet vagy csak annyi, hogy beleférj a régi nadrágodba, nem kell rögtön hatalmas célokkal kezdni és egyből a maratonra készülni. Apró lépések, apró döntések és nagy eredmény: az egészséges és kiegyensúlyozottabb életet kaphatod cserébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top