Egészség

Szuper házi praktikák, hogy legyőzd a megfázást

Megfázás? Sajnos az ősz beköszöntével nem kímél minket. Jó hír viszont, hogy házi praktikákkal gyorsan és egyszerűen kezelhetjük.

Ki ne ismerné azt a bosszantó jelenséget, amikor ezer dolga lenne, de a fránya megfázás ledönti a lábáról? Épp ezért mutatunk néhány szuper házi praktikát, hogy minél előbb túllehessünk a megfázáson.

Hagyma, a csodafegyver megfázásra

Ha kipréselünk egy gerezd fokhagymát és összekeverjük két teáskanálnyi mézzel antibakteriális hatású és immunrendszer erősítő masszát kapunk, már csak annyi a dolgunk, hogy valahogy magunkba erőltessük.

Ihatunk, hagymateát is, hogy lerövidítsük a megfázást. Két fej vöröshagymát kell felforralnunk héjastul 1-1,5 liter vízben, majd hagyjuk állni 10-15 percig, leszűrés után pedig egyből meg is ihatjuk. Érdemes mézzel vagy karamelizált cukorral édesíteni, hihetetlennek tűnik, de ezekkel még élvezhető is az íze, ráadásul így a torokfájást is kezeljük.

Szuper házi praktikák, hogy legyőzd a megfázást

A kádfürdő a megfázás ellensége

Készíthetünk kádfürdőt kakukkfűből. 80 gramm kakukkfüvet leforrázunk egy liter vízzel kb. 20 percig állni hagyjuk és a fürdővízhez öntjük. Miután nagyjából negyed órát eltöltöttünk 35-37 fokos vízben irány az ágy! Ez a házi praktika, akkor a leghatékonyabb, ha már a betegségre utaló első jeleknél alkalmazzuk, nem hagyja kibontakozni a megfázást.

Ha nem akarunk főzetekkel bíbelődni vehetünk a drogériában mentolos fürdősót, ez is nagyon hatékony és az eldugult légutakat is kitisztítja.

Támadjunk alkohollal a megfázásra

Már nagyon elegünk van a megfázásból, és semmi nem használ? Készítsünk teát, aztán pedig nyissuk ki a bárszekrényt. Igyunk meg egy fél bögre teát, majd 4 cl tömény italt, lehet vodka, pálinka, whiskey… amit szeretünk. Ezután igyuk meg a bögre tea maradékát, fontos, hogy forró legyen, és feküdjünk le aludni, jól takarózzunk be, és ne csodálkozzunk, ha izzadunk. Nem kellemes, de segít legyőzni a megfázást, ezt idézik elő a boltban kapható italporok is.

További házi praktikák megfázásra az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top