Egészség

Ennyibe kerül nőnek lenni

Nőként sok mindent elkerülhet az ember, ha nagyon akarja. Nem muszáj sminkelnie, nem muszáj szép és drága magassarkút vennie, nem muszáj gyakran kozmetikushoz járnia. Amit semmiképpen nem kéne kihagyni, az a rendszeres nőgyógyászati egészségügyi ellenőrzés. A Foglalj orvost! körképe a nőgyógyászati vizsgálatok áráról.

Igen, tudjuk, hogy létezik állami nőgyógyászati ellátás is, de ebben az összeállításban most magánrendelőket: vidéki és fővárosi, valamint egyszemélyes rendelők és orvosi klinikák árait hasonlította össze a FoglaljOrvost.hu

Ennyibe kerül nőnek lenni
Összesen 134 nőgyógyász árait nézték meg, akik közül 110-en nagyobb rendelőkben, klinikákban, 24-en pedig egyszemélyes magánrendelőkben praktizálnak. Az adatokat az interneten, a rendelők honlapján találták, az árak első nőgyógyászati vizsgálatra vonatkoznak, és pusztán tájékoztató jellegűek!
 

A többszemélyes rendelőkben 1–17 fő között mozog a nőgyógyászok száma, és az árlistájuk is nagy eltéréseket mutat: míg az egyik budapesti rendelőben 7000 forintot kérnek el, a másikban már 38 500 forintot – persze ez utóbbi inkább a külföldi, tehetősebb pacientúra ellátását tűzte ki célul. A klinikákat látogatva átlagosan 13 000 forinttal lesz könnyebb a pénztárcánk! Természetesen az is befolyásoló tényező lehet, hogy a klinika vidéken vagy Budapesten található. A 18 budapesti klinika átlagára 14 700 forint, míg a 12 darab vizsgált vidékié kevesebb, 10 400 forint.

A FoglaljOrvost.hu felmérése szerint tehát inkább vidéki és egyszemélyes rendelőkbe érdemes bejelentkezni, ha jobban akarunk járni. Természetesen ha valaki Budapesten él, az útiköltség mellett nem biztos, hogy megéri – és végső soron az is számít, hogy milyen egyéb igényeid vannak még a nőgyógyászod árfekvésén kívül. Hiszen a kezeléstípus, a felszereltség, az orvos személye is fontos befolyásoló tényező…

Korábban kiszámoltuk, hogy mennyit költünk a menstruációnkra: egy kocsi árát.

Ennyibe kerül nőnek lenni

Olvass még a témában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top