Egészség

Félmilliárdért töltené be a kormány az üres háziorvosi helyeket

Még mindig rengeteg a betöltetlen háziorvosi praxis, újra lehet pályázni letelepedési támogatásért.

Ismét pályázatot hirdetnek a tartósan üresen álló háziorvosi praxisok betöltésére – írja Magyar Hírlap. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szerint a tavaly meghirdetett, ötszázmillió forint keretösszegű letelepedési támogatásból négyszáztizenhárommilliót fizettek ki, így harmincnyolc háziorvosi körzetet sikerült újraindítani. Az idén a kormányzat szintén félmilliárd forintot szán erre a célra. A felhívásra olyan orvosok jelentkezhetnek, akik képesítésük alapján önállóan végezhetnek háziorvosi tevékenységet, a pályamunkákhoz csatolni kell az illetékes önkormányzat támogató szándéknyilatkozatát is.

Az elnyerhető, legfeljebb tízmillió forintos juttatás szabadon felhasználható, lakásra, házra, autóra is fordítható, de a nyertes akár a diákhitelét is kifizetheti belőle.

Egy másik pályázattal pedig azokat a háziorvosokat segítenék, akik praxisjogot vennének. Erre összesen kétszázötvenmilliós keretet biztosít a pénztár, az elnyerhető legtöbb támogatás pedig négymillió forint pályázónként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top