Egészség

Diftériát kapott az oltásellenes szülők gyermeke

Egy hatéves kisfiú súlyos állapotban, diftériával került kórházba Barcelonában. Ez volt az első eset 1987 óta Spanyolországban, hogy ezt a betegséget diagnosztizálták.

A hatéves kisfiú egy iskolai táborban volt nem sokkal azelőtt, hogy megbetegedett. Az El País című lap értesülései szerint a gyerek szülei oltásellenesek, így nem adatták be a kisfiúnak a diftéria elleni védőoltást sem.

A gyerek kezeléséhez szükséges gyógyszerek nem álltak rendelkezésre sem Spanyolországban, sem pedig a szomszédos országokban, végül Oroszországból tudták beszerezni. Az illetékesek felkutatták azt a mintegy 150 embert, akikkel a kisfiú kapcsolatba kerülhetett, ők megelőző jelleggel gyógyszeres kezelést kapnak. 

Rubén Moreno egészségügyi főtitkár az eset kapcsán felelőtlenségnek nevezte az oltásellenes kampányokat. Hangsúlyozta: ha a gyerekek nem kapják meg a védőoltásokat, annak drámai következményei lehetnek, és nem szabadna a szülőknek dönteniük arról, hogy beoltatják-e a gyermeküket.

Forrás: euronews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top