Egészség

Hátfájás ellen: így figyelj a testtartásodra!

A külsőségekre rengeteg hangsúlyt fektetünk, a helyes testtartásra és a gerincoszlop erősítésére viszont nem. Pedig ezek nagyon fontos dolgok, hiszen így kerülhetjük el a hátfájást!

Amikor körülnézek a fiatal lányok és nők körében, azt látom, lehetnek akármilyen csinosak, lehet bármennyire is szép a sminkjük, de a hanyag testtartásuk, a beesett vállak, a kitolt has és az emiatt lassan megereszkedő mellek teljesen elrontják az összképet. Ugyanez a helyzet  a fiúknál, férfiaknál. Hiába a nagynak tűnő izomzat és erő, ha valójában a mélyen fekvő tartóizmok gyengék. 
Először csak azt gondoljuk: ja igen, ez csak a testtartásom, de abba már nem merülünk bele, hogy ebből a tartásból lesz a hátfájás, a gerincprobléma, a porckorongsérv és köldöksérv stb..
Éppen emiatt nem csak az esztétikai problémáról van szó, ennél komolyabb a szituáció. 

A mai világban odáig jutottunk, hogy ha az ember egyenes, helyes testtartással megy végig az utcán, megszólják, hogy beképzelt, a járása peckes, és a többi – szintén személyes tapasztalatom.  Érthető, hiszen nagyon kevésszer látni ehhez hasonlót. 
Hiába a sok mozgás, ha kifejezetten nem fektetünk hangsúlyt a gerincoszlop erősítésére, ha nem figyelünk a mozgáson kívül is a megfelelő tartásra…

Folytatás a Pilates Szandival blogon!

Hátfájás ellen: így figyelj a testtartásodra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top