nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Elhalasztják a mellrákos nők helyreállító műtéteit

Elhalasztják a mellrákos nők helyreállító műtéteit

Rengeteg nő várja, hogy egy hosszú nehéz időszak után, amit a mellrák miatt kellett átélniük, végre továbbléphessenek, de ez még nem történhet meg. Több kórházban is elhalasztották a helyreállító műtéteket.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Magyarországon minden tizedik nő mellrákos, évente kétezren bele is halnak a betegségbe. A kezelés részeként sok nőnek el kell távolítani a mellét, a helyreállító műtétet, vagyis az implantátum beültetését a társadalombiztosító állja. Ezeket a műtéteket most több kórházban is elhalasztották – tudósít az RTL Klub híradója

Halom Borbála maga is túlesett a betegségen, azóta egyesületet hozott létre és blogot ír a mellrákról. Úgy tudja, hogy a halasztás nagyjából száz-kétszáz nőt érint. Akinek a műtéte március áprilisra volt kiírva, csak ősszel kaphat implantátumot.

Az Egészségügyi Államtitkárság szerint szakmailag és etikailag is elfogadható, hogy a helyreállító műtétekre többet kell várni. Abból a szempontból mindez érthető, hogy az érintett nők élete ilyenkor már nincs veszélyben, viszont az eltávolító műtét után sokan megcsonkítottnak érzik a testüket, és még az utcára sem mernek kimenni. Ráadásul számítottak rá, hogy még nyár előtt – ami a lenge ruhák miatt a legnehezebb évszak ebből a szempontból – túl lehetnek a műtéten. Ami még rosszabb, hogy a nők evvel a műtéttel tudnak véglegesen pontot tenni a betegségük végére, amíg ez nem történik meg, nem tudnak továbblépni, fél év pedig nagyon hosszú idő – mondta Halom Borbála, aki rengeteg levelet kap elkeseredett nőktől.

Elhalasztják a mellrákos nők helyreállító műtéteit

Cikkek a mellrákról az NLC-n:

Megosztás Facebookon